Spirituele reis deel 8

Ik mag nog terug naar Bali voor 2 nachten. Het was het meest ideale wat ik kon boeken, aangezien ik mijn terugvlucht met Qatar airways moet terugpakken vanaf Bali weer naar Amsterdam. Ik heb een luxe accommodatie geboekt met privé zwembad. Dat belooft wat!

De vlucht is kort, maar 4 uur en verloop wat rommelig. Er zit een kind achter me die continue met zijn voeten in mijn rug port. Ik besluit er maar wat van te zeggen, want inmiddels is mijn rug beurs. Ik merk ook dat ik voor vertrek totaal niet mijn dag heb gevisualiseerd, waardoor ik nu goed weten dat het echt werkt. Iedere andere keer dat ik visualiseerde hoe mijn reizen verliepen, ging het ook voor 90% zo, had ik dat maar gedaan. Voor mijn volgende vlucht zeker weer visualiseren.

Ik kom aan op de luchthaven en ik heb geregeld dat er een chauffeur op me staat te wachten van het hotel. Dat scheelt me al zon 200.000, want de eerste keer wist ik dat ik was opgelicht, is ook niet erg, deze mensen verdienen minder dan wij en je moet gewoon weten dat wanneer je in een ander land bent, je er gewoon van uit moet gaan dat je wordt opgelicht.

De rit gaat vrij snel, de man rijdt netjes en we kletsen wat. Even later vraagt hij of ik moe ben of dat ik heb geslapen in het vliegtuig. Ik zeg dat ik dat nooit doe, anders vat ik de slaap daarna niet meer. Hij zei als je toch even je ogen wilt dicht doen, dan roep ik je wel als we er zijn.

Als we er dan eindelijk zijn, zegt hij dat ik even moet wachten in de taxi. Er komt iemand aan met een klein autootje om me naar het hotel te brengen. Er arriveert 2 minuten later een golfkarretje en ik mag opstappen met mijn koffer. Hij rijdt mij over een smal weggetje en verteld dat er links van mij rijstvelden liggen. Dat is in het donker nu niet te zien. Ik kan niet wachten tot ik wakker word en alles kan gaan zien.

Ik check in en wat ik nu kan zien van het complex is super mooi en next level. Nu al! Nog voordat ik echt goed kan zien waar ik terecht ben gekomen. Er is een poort en met mijn eigen sleutel mag ik een deur door, huisnummer 11, dat beloofd veel goeds. Er loopt een pad vanaf de deur naar mijn kamer, een houten huisje volledige van glas met een verlicht zwembad. Wow! De badkamer is soort van buiten, met een mooi bad en buitendouche. Ik ga snel slapen, zodat ik morgen vroeg wakker word en alles kan bekijken.

Als ik de volgende ochtend wakker word heb ik gelukkig geen last van jeuk op mijn hoofd. Bij de vorige accommodatie in Bali had ik veel last van jeuk op mijn hoofd, echt het gevoel alsof er beestjes over mijn hoofd liepen, veel krabben, veel in het water liggen in de hoop dat ze wegzwemmen. Uiteindelijk is het verdwenen en in Australië geen last meer van gehad. En nu dus ook niet! 

Mijn accommodatie is next level! Dit is soooo amazing! Ik heb een privé zwembad, met uitzicht op de jungle. Ik heb mijn eigen ingang, tuin en is volledig afgeschermd, waardoor ik in alle rust, kan genieten van mijn privé zwembad. De rust, de dieren die ik zie, klein en groot, de zon die schijnt, vandaag ga ik eerst ontbijten, dan wat schijven en genieten van massages. Het is mijn laatste dag op het eiland en mijn reizigerslogica: je spendeert €1000 aan een vliegticket om voor €22 massages te kunnen nemen in een goedkoper land. Klinkt logisch toch?! Haha. 

Het ontbijt is uitgebreid, ik bestel een gerecht met ei, fruit en een heerlijke smoothie. Dat wordt even wennen als ik straks weer thuis ben en dan zelf mijn eigen ontbijtjes weer moet gaan maken. Ik boek meteen een massage, in de hoop dat er nog plek is. Het is gelukkig nog steeds laagseizoen, dus dat moet vast lukken.

Ik reserveer een massage, eentje van het hotel, een combi tussen Balinese en nog wat andere massages. Gevolgd door een scrub behandeling. De massage is wel even wennen. Ze trekt me aan alle kanten uit elkaar, legt mijn benen in bijzondere houdingen, staat op mijn rug en trekt mijn armen uit elkaar. Het is eigenlijk best lekker, maar wel apart. De scrub behandeling heb ik gekozen voor een met thee, deze schijnt het beste voor mijn huid te zijn. Het is heel koud, maar lekker verkoelend, daarna ga ik aan een heerlijke Balinese nasi. Nog even genieten van mijn zwembad en dan even de stad in. Rondje wandelen, wat kraampjes bekijken en uiteindelijk eten in mijn favo restaurantje Zest. Nog een keer daar om het af te leren. Ik neem nog wat lekkers mee naar mijn kamer, zodat ik morgenochtend een heerlijk ontbijtje heb. Ik vertrek al vroeg naar het vliegveld waardoor ontbijten er niet in zit, en ik moet eigenlijk meteen eten zodra ik wakker word anders word ik heel erg misselijk. Dat kunnen we niet hebben tijdens de rit naar de luchthaven.

In de kamer ligt nog wat fruit, eentje daarvan ziet er heel bijzonder uit. Als ik hem openmaak lijkt de vrucht veel op die van lychee, de smaak is echter anders. 

Om 05:30 uur staat mijn wekker, het is een vroegertje, maar wat mij heel gerust stelt is het feit dat mijn chauffeur gisteren al veel met mij heeft geappt. Het was via een soort van Uber-service, hoe ik mijn chauffeur heb gevonden. Het verschil is dat ze zelf contact met je opnemen. Hij wilde graag weten waar hij zo vroeg moest zijn, dat stemt mij gerust, dan weet ik zeker dat hij zo staat te wachten op mij.

En dat is ook zo. Bij het uitchecken vraag ik de beveiliger, die in de nacht dienst heeft, mij naar de weg toe te rijden met een golfkarretje, de weg is super smal en met een auto kom je er niet, een golfkarretje past er net doorheen. Ik werp nog even een blik op de mooie omgeving en krijg een jammer gevoel in me naar boven. Jammer dat ik moet gaan, jammer dat ik naar een koud, regenachtig Nederland terug ga. Maar wel een motivatie om nog meer Nederland te ontvluchten, want zo voelt het wel voor mij. Het weer, voordat ik vertrok, was al 1,5 maand bagger: koud, regen en heel veel wind. Ik kan er steeds minder goed tegen, na 35 jaar dit weer, ben ik er helemaal klaar mee. Meteen mijn goede voornemens voor 2024 bedenken, namelijk meer tijd besteden in warm, zonnig weer.

Ik kijk nog even om mij heen, de rit duurt nog even en daardoor kan ik nog goed genieten van al dat Bali te bieden heeft. Ik denk terug aan het eiland, ik heb hier een heel fijne tijd gehad. Ik moet wel zeggen dat ik het moeilijk vond rust te vinden. De wegen hier zijn zo druk, het eiland is zo vol met zoveel mensen, toeristen, auto’s, brommers ed. Overal drukte, toeteren, mensen, harde geluiden, ik had mij toch iets anders voorgesteld bij Bali en dan met name Ubud. Het zou een spirituele plek moeten zijn en hoewel ik vind dat heel Bali bijna een grote tempel is, heb ik nog niet echt het spirituele aspect kunnen ontdekken in Ubud.

Er zijn genoeg retraites, yoga klassen, vega tentjes, guru’s ed te vinden, maar toch heb ik het nog niet helemaal gevonden wat zoveel mensen trekt naar deze spirituele plek. Ik denk dat ik nog maar eens terug moet gaan om het nog beter te onderzoeken, maar als je het mij vraagt, heb ik meer gevoel bij Ibiza dan Bali. Misschien leuk om te combineren: zomers op Ibiza, winters op Bali.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?