Spirituele reis deel 2

Afgelopen dagen niet veel gedaan, last van een jetlag, werd steeds rond 03:00 uur gewekt door een haan die schijnbaar ook last had van zijn biologische klok. Ik merkte dat ik erg van slag was door de jetlag (ondanks mijn opgesplitste reis), en mij daardoor ook niet echt heel goed voelde. Dat zorgde ervoor dat ik veel sliep op momenten dat eigenlijk niet moest, maar het feit dat er massages beschikbaar waren, maakte veel goed.

Lekker gegeten, veel ontspannen, maar echt concentreren op lezen lukte niet. Door de vermoeidheid merkte ik dat dat ook erg lastig ging. De tweede dag heb ik klokje rond geslapen, ondanks dat ik vroeg sliep, in de nacht werd ik weer gewekt en uiteindelijk tot 11:30 uur geslapen, werd ik wel genoodzaakt om de massage van 12:00 uur te verzetten.

Eerst lekker ontbijten, wat content maken voor socials, lezen en dan naar de massage.

Deze was heel speciaal! Elke massage begon met een voetenspa een warm water badje met bloemen en limoenschijfjes. Gevolgd door een massage en een scrub met een bepaald soort kruid, geel van kleur en rook erg fijn. Met veel liefde verzorgde zij de spa.

Daarna was het tijd voor de massage. Er werd 3x op een geluidsinstrument geslagen, wat de stemming al meteen neerzette, relaxed en sereen. En terwijl ik mijn hoofd neerleg, word ik verrast met een bakje water onder mij, zodat, als je door het gat (van de massagetafel) naar beneden kijkt, je een heel sereen fijn uitzicht hebt. Een bakje gevuld met water, kleine witte steentjes, in de vorm van een ster of van een hart. Met daar bovenop 3 grote zwarte stenen en wat takjes groen met een mooie bloem. De geur van orchidee komt soms in vleugjes naar mij toe. Met de geluiden van de jungle, een kabbelend water en af en toe een onweersbui is relaxen hier op en top mogelijk.

Ik krijg een full body massage die afgesloten wordt met een oliebad over mijn hoofd en haren. Helaas duurde het meer dan 2 wasbeurten voordat dat eruit was, maar het was een speciale behandeling, een Balinese.

Voor morgen ga ik een tour boeken, de meeste tours die georganiseerd worden, duren 10-12 uur, daar heb ik geen zin in en wil max 4 uur onderweg zijn. Bij de receptie vraag ik na wat er mogelijk is. Ik krijg een chauffeur voor morgen toegewezen en mag zelf kiezen waar ik naar toe wil! Dat is ultieme vrijheid en luxe 🙂 Sowieso wil ik wat aapjes kijken in Monkey Forrest en dan zien we wel weer verder. Morgen om 13:00 uur, staat de chauffeur gepland.

Maar nu eerst yoga! Om 16:00 uur staat er nog een yoga gepland, een Balinese vrouw die er erg lenig uit ziet, gaat ons een uur lang begeleiden bij de Yoga. Het regent heel hard buiten, flink wat onweersbuien en de ruimte is open met een paar ramen open, wat lastig is met de heftige regenval. In de meeste ruimten is geen airco aanwezig, maar is alles open, gebouwen tempels etc, veel is open waardoor je echt de wind nodig hebt die alles afkoelt. Ik vind het wel fijn, om zo aan het weer te wennen, zonder iets te doen zweet je toch van top tot teen, het scheelt dat het regenseizoen is, waardoor het veel bewolkt is. Dat maakt het eigenlijk heel aangenaam. 

De yoga was een fijne ervaring. Ik heb zelf niet eerder een yogales gehad, zelf wat geprobeerd via een online klas, maar vond het vrij lastig balans te houden. Deze vrouw begeleidde goed, gaf aan te focussen op een punt met je ogen en je ademhaling heel rustig te houden. Balans werd daardoor wel beter, maar dat wordt met veel oefenen alleen maar beter. Ik neem voor om naast het kickboxen ook yoga te implementeren in mijn wekelijkse routine als ik terug ben.

Ik maak mijn tripje naar het centrum van Ubud, ongeveer 20 minuten lopen, een steile bergweg af, langs jungle en wat shopjes kom je bij de grote winkelstraten die uiteindelijk uitkomen bij een plein vol met ‘markten’. Het zijn eigenlijk grote gebouwen waar spullen verkocht worden. Voornamelijk accessoires voor in huis, handgemaakte tassen en andere souvenirs.

Ik sla over, lekker wat eten en terug in het hotel een serie kijken is waar mijn voorkeur nu naar uit gaat. Een goede nacht maken, dat zou heerlijk zijn.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?