Spirituele reis deel 1

Het is 12:00 uur en ik zit na een heerlijk ontbijt op mijn balkon. Vannacht ben ik aangekomen op een eiland wat al heel lang op mijn lijstje stond. In 2020 had ik al een reis gepland staan naar dit prachtige eiland toen, jawel, er iets roet in het gooide, iets wat jaren roet in het eten gooide. Maar niet terugkijken, alleen leven in het nu.

Een paar maanden terug wist ik dat de wereld weer helemaal open was, wat ervoor zorgde dat mijn reishart sneller ging kloppen. Het was alweer 8 jaar geleden dat ik voor het laatst bij mijn familie was geweest in Australië. Dat zorgde ervoor dat ik de beste reisperiode plande en de trip eromheen. November dat zou dé maand worden!

Maar gezien het feit dat ik een beetje klaar was met lange reizen maken, overstappen, niet goed kunnen slapen in een vliegtuig waardoor je vermoeid aankomt op je eindbestemming en de eerste paar dagen geen stuiver waard bent, heb ik dit keer besloten het anders te doen. Deze reis ga ik opsplitsen! Maar gezien Bali onderweg is naar Australië, wil ik dat zeker meenemen in mijn reis.

We gaan veel weg, Jakub en ik, we maken veel reisjes (meestal binnen Europa) en zijn dan altijd aan het werk. Ons schema ziet er dan vaak als volgt uit: ontbijten, werken en dan rond 13/14 uur de stad in, of waar we dan ook zin in hebben. Na het avondeten terug in het hotel nog wat werken, zodat we het beste van beide werelden hebben. Ons werk valt niet stil, onze klanten houden we tevreden, alleen doen we dit allemaal vanaf een wat zonnigere locatie. Win Win!

Maar nu, jarenlang altijd werken, is het tijd om echt eens 3 weken niet te werken, afkicken, maar vandaag, mijn eerste echte vakantiedag gaat me beter af dan ik dacht. Afschakelen is niet nodig, het gebeurt vanzelf. Dit weer maakt ook dat je snel afschakelt, want de luchtvochtigheid is dan ook hoog, heel hoog! Zonder veel te doen, zweet je flink en dan schijnt de zon nog niet eens.

Om terug te komen op de geplande reis, deze heb ik dus opgesplitst. Een trip met Qatar airways geboekt naar Bali en het leuke is, ik moet een overstap maken in Qatar! Kijkend naar alle opties, zie ik dat er een overstap van 11 uur mogelijk is, dat geeft mij genoeg tijd om een overnachting te boeken en flink wat uren in een hotel te kunnen slapen. Mocht je dit zelf overwegen te doen, let erop dat niet ieder land het accepteert dat je het vliegveld afgaat tijdens je overstap, tip van de week! Met budgetairline Airasia boek ik mijn vlucht van Bali naar Perth, mijn eindbestemming.

3 weken, hoe ga ik dat inplannen, om er het maximale uit te halen? Ik neem genoegen met meerdere reisdagen om mijn trip zo relaxed mogelijk te maken, zodat ik in Bali en Perth lekker fris en fruitig zal zijn, dat is althans mijn bedoeling en gezien de planning moet dat ook lukken. En wat blijkt? Het is inderdaad waar!

24 november heb ik het vliegtuig gepakt naar Qatar een vlucht van minder dan 7 uur blijkt, hij had waarschijnlijk de wind mee, waardoor ik om 21:00 uur, lokale tijd, daar aankom. Het was een relaxte reis en zoals je wellicht weet werk ik altijd met de Wet van Aantrekking, en wat blijkt, ook dit keer werkt hij weer fantastisch!

23 november, net voor het slapen gaan, heb ik mijn reisdag gevisualiseerd. Precies zoals ik wilde dat het zou verlopen. Alles moet meezitten, ik wil een chille vlucht met ruimte naast me, geen gedoe etc. Alles is precies zo gegaan zoals ik me had voorgenomen.

Aangekomen in Qatar ben ik om 22:00 uur in mijn hotel, eigenlijk zou ik mijn bedje in moeten, maar gezien het tijdsverschil en het avontuur dat buiten lonkt, ga ik toch nog even naar buiten. Als tip had ik meegekregen bij Corniche park te kijken, gelukkig ligt dat om de hoek. Eerst even inchecken en dan naar buiten. 1 stap buiten en ik word meteen nagevloten door een grote mooie auto met daarin een paar oliesjeiks, denk ik. De toon is meteen gezet hahah!

Om 23:00 uur bestel ik nog een vega paneer, aangezien alles op de kaart bestaat uit kip, en val ik om 0:00 uur eindelijk in slaap, met een slaappil, dat dan weer wel. Om 05:30 gaat mijn wekker alweer en met een kater van de slaappil, rol ik uit bed om zo snel mogelijk naar beneden te gaan, taxi in en hup naar het vliegveld, want nu gaat het volgende deel van mijn reis beginnen: Bali!

De luchthaven van Doha Qatar is next level! Zo mooi, chique, het aanbod en zelfs de kunst. Alles is next level, precies zoals het hoort (als je gelooft in de kracht van de WET en zelf ook next level wil groeien). Het aanbod aan eten is fantastisch, ik verbaas me altijd op de meeste luchthavens hoe er is ingespeeld op vooral slecht eten. Slechte kwaliteit, weinig variatie in aanbod, weinig vega, alles wat reizen niet echt gezond maakt. Maar Doha maakt het goed en ik bestel een heerlijk breakfastbowl op basis van kokos met fruit om straks in het vliegtuig op te eten.

De vlucht duurt iets minder dan 10 uur, ook deze is weer heel chill en precies zoals ik mij had voorgenomen. Op de luchthaven zelf word ik meteen verwelkomt door niemand minder dan: muggen! Ik weet dat ik onwijs populair en ontzettend lekker ben, maar het feit dat hier malaria voorkomt maakt het iets minder leuk. Waar ik ook kom, ik kom terug volledig gecoverd met muggenbulten. Uit voorzorg, om geen pillen te moeten slikken, heb ik een goede antimuggenspray gekocht, ik hoop maar dat het werkt! Het is beide gif, maar ik heb gekozen voor het minst slechte, hoop ik!

De rit naar Ubud duurt een uur, het is een lange rit en op de kaart te zien had dat veel korter gekund, maar het feit wil dat het mega druk is, zelfs om 23:00 uur ‘s avonds waardoor het lastig wordt hard te rijden. En het laatste gedeelte van de trip wordt de weg ook minder smooth, waardoor snel rijden ook wat lastiger wordt. Ondanks dat het pikdonker is, zie ik dat het hotel de vibes heeft die ik had gehoopt. Rust, jungle, spiritueel en relaxed. Wat kijk ik uit naar morgen, zodat ik alles met daglicht kan bewonderen. Ik heb een kamer met balkon geboekt, zodat ik heerlijk in alle rust, privé, kan genieten van de jungle, dat is voor mij nu veel waard. Ik werk hard, veel en soms lange dagen, dan is rust en privé een verademing om weer in stilte met mijzelf in het nu te kunnen zijn. In de kamer ligt een offer op mij te wachten, een bakje vol met bloemen, planten en dingen waarvan ik niet weet wat het is. Overal langs de weg en op de airport zag ik al allemaal kleine bakjes met bloemen, soms wat wierook. Het blijken offers te zijn voor de goden die ze hier aanbidden. Je voelt de liefde die men gebruikt heeft om het te maken, neer te zetten en de intenties. Om 02:00 uur vat ik dan eindelijk de slaap, om om 10:00 uur door de wekker gewekt te worden. Het ontbijt is tot 11:00 uur, snel, ohnee, ik ben hier om te ontspannen, aankleden en heel langzaam naar het ontbijtgedeelte lopen.

Wat ik zie is fantastisch. De geuren, kleuren en geluiden. De rust, gastvrijheid en vriendelijke mensen, overal omringd door spiritualiteit. Het ontbijt is met zorg bereid en je ziet dat dit ook next level is, anders dan wat ze meestal serveren in hotels zoals Hilton, waar ik laatst was voor werk in Barcelona. Genoeg aanbod begrijp me niet verkeerd, maar echt gezond kan ik het niet noemen. Hier is het anders een overvloed aan fruit en bijzondere ontbijt gerechten. Ik kies voor een dragonfruit bowl met, je raad het al, dragon fruit, die een prachtige roze/paarse kleur heeft, gebakken kokos, fruit en granola. Het uitzicht is waanzinning, aan het zwembad waar de prachtige bloemen uit de boom daarboven, in drijven, het is een foto waardig tafereel.

Ik maak mijn rondje over het terrein en ik besluit dat het tijd is om terug te gaan naar de kamer, toch nog wat vermoeid, maar ook nieuwsgierig, want wat ik zojuist ben tegengekomen…….

Een zwart groot hard-zoemend insect. Ik schrok, het was zo groot en toen moest ik snel weer denken aan mijn training: dierencommunicatie. Alles heeft een ziel waarmee je kan communiceren. Wat maakt het dat ik even bang werd van dit fascinerende beestje? Het geluid, de grootte of misschien wel wat het kan doen? Even diep ademhalen en in de kamer op zoek naar wat het dier is. En dan rust mijn oog op google op een lijst met 20 gevaarlijke dieren op Bali. Dit had ik eindelijk niet moeten zien! Maar deze grote jongen staat er niet tussen. Maar wat is het dan?

De cursus die ik vorig jaar in Groningen heb gedaan, ben ik helaas alweer wat verleerd, daarom heb ik meteen een email gestuurd naar Symone met de mededeling dat ik mij wil inschrijven voor de jaaropleiding! Ik kan niet wachten tot ik kan beginnen als dierentolk, maar nu eerst uitrusten! Ik bekijk de lange lijst met behandelingen die ik hier kan doen. Van massages tot schoonheidsbehandelingen. Ik stel voor om elke dag mezelf te laten verwennen, maar eerst: even weer rusten en van de omgeving op mijn balkon, waar ik dit nu schrijf te genieten. De geluiden intens te horen, de kleuren echt te zien, die dieren te volgen. Eekhoorns die al spelend over de bomen en takken rennen. Echt even zijn in het NU en genieten van de energie van het eiland. Geniet en voel je met mij mee?

In liefde, Priscilla

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?