02-10-2023

De Tijd

De tijd, een kostbaar goed, iets waar we teveel mee bezig zijn. Het verleden, de toekomst, maar te weinig in het heden.

Het heden is het enige dat we hebben, dat is onze enige zekerheid. Het verleden bestaat al niet meer, ondanks dat onze gedachten regelmatig daar naar toe afdwalen. Maar waarom toch? Leuke gebeurtenissen, vervelende, maar ook leermomenten. Het is goed om af en toe bij het verleden stil te staan, om onze groei te zien, maar ook hoe wij het nu anders kunnen doen. En dan komen we weer uit bij de toekomst, welk aspect uit het verleden kunnen we voor de toekomst gebruiken? Wat, uit het verleden of zelfd het heden willen we in de toekomst niet meer?

En daarom zitten we veel in de andere tijdslijnen van verleden en toekomst. Maar wat is er nu dat jij kan veranderen? Nu op dit moment? Welk aspect uit het verleden kun je meenemen naar nu? Welke gebeurtenis, maar ook kijkend naar het verleden of naar jouw werkelijkheid nu, wil jij in de toekomst anders? Wat is er dat je nu kan doen om die toekomst te veranderen? Dat je nu de eerste stap gaat zetten en die gewilde toekomst vandaag al dichter naar je toe brengt.

Gebruik deze week om op te schrijven welk aspect uit het verleden jouw wereld nu heeft gevormd. Welk aspect wil je meenemen naar nu? Waar ben je van gegroeid, ondanks de pijn die het je heeft gekost? Wees dankbaar voor de lessen die je hebt geleerd, wees dankbaar voor de persoon die je nu daardoor bent. Wees dankbaar voor waar het verleden jou heeft gebracht.